En mexikansk hängmatta – kärlek vid första tuppluren

Näthängmatta för flera personer i regnbågens färger

Mexikansk hängmatta, Maya-hängmatta, näthängmatta – kärt barn har många namn. Men vad är egentligen en mexikansk hängmatta, och hur kom den till Europa? I det här inlägget hittar du information om den mexikanska hängmattan, dess unika egenskaper och dess intressanta historia.

Vad är en brasiliansk hängmatta?

Brasiliansk hängmatta Bossanova från LA SIESTA

Den brasilianska hängmattan är den typ av hängmatta som säljer allra bäst i Europa. Det kan vi verkligen förstå, eftersom den är både snygg och slitstark. I det här inlägget har vi samlat information för dig som funderar på att köpa en brasiliansk hängmatta, eller som bara vill lära dig lite mer om dem!

Så kan du inreda med hängstol

La Siesta Habana Lounger agave - perfekt inomhus

Att inreda ditt hem med en hängstol tillför både mysfaktor och komfort! Den gör sig bra i de flesta rum, och är ett nättare alternativ till en hängmatta. Du kan gunga stillsamt, utan att ge upp för mycket utrymme i ditt hem.

Är du sugen på att vila i en hängstol, men osäker på var du vill ha den? Nedan listar vi sex platser där en hängstol är den perfekta möbeln.

Sov i din hängmatta – och få bättre minne

sova i hängmatta - man som sover i hängmatta

Brukar du sova i din hängmatta? Fortsätt med det! Forskning visar nämligen att gungande rörelser kan påverka din sömnkvalitet positivt, och till och med ge dig bättre minne. Om du ofta känner dig trött, och inte är utvilad efter en natts sömn så kan det alltså vara en idé att ta en tupplur i en hängmatta då och då.