Vad är en brasiliansk hängmatta?

Brasiliansk hängmatta Bossanova från LA SIESTA

Den brasilianska hängmattan är den typ av hängmatta som säljer allra bäst i Europa. Det kan vi verkligen förstå, eftersom den är både snygg och slitstark. I det här inlägget har vi samlat information för dig som funderar på att köpa en brasiliansk hängmatta, eller som bara vill lära dig lite mer om dem! 

Vad kännetecknar en brasiliansk hängmatta? 

Veranda – en typisk dekoration

brasiliansk hängmatta Amazonas Rio

Brasiliansk hängmatta Amazonas Rio Bordeaux med veranda. Läs mer och köp här! 

Det främsta kännetecknet för en brasiliansk hängmatta är dess klassiska dekoration, som kallas för veranda. En veranda är en omsorgsfullt handgjord bård på sidorna av hängmattans tyg. Brasilianska kvinnor tillverkar dem för hand och virkar dem utifrån sina egna personliga mönster. Att virka en veranda tar tid, och en veranda är därför en statussymbol som höjer hängmattans värde. En vacker, handgjord detalj som verkligen gör din hängmatta unik.  

För dig som har husdjur eller små barn rekommenderar vi att du väljer en modell utan veranda, eftersom man lätt kan fastna i verandan om man klättrar eller leker i hängmattan. En brasiliansk hängmatta utan veranda däremot är perfekt för hela familjen! 

Tillverkad av slitstark bomull

Amazonas hängmatta Barbados natura scene

Slitstark brasiliansk hängmatta Amazonas Barbados natura. Läs mer och köp här! 

En typisk hängmatta från Brasilien är tillverkad av ett tätvävt tyg i slitstark bomull. Det tätvävda tyget är mycket fördelaktigt, eftersom det både ger ett bra skydd mot vind och gör hängmattan tålig mot slitage. De brasilianska hängmattorna finns även i varianter både med och utan spridare – du har alltså flera modeller att välja mellan.

Absolut vanligast är dock modellen utan spridare, som också brukar kallas för traditionell hängmatta. Här kan du läsa mer om att välja hängmatta med eller utan spridare. Oavsett vilken modell du väljer, kan du vara säker på att en brasiliansk hängmatta är en underbar plats att ta din siesta i. 

Makraménät och ringformad upphängning

LA SIESTA Bossanova Fjord - detalj makramé

Exklusiv brasiliansk hängmatta LA SIESTA Bossanova Fjord. Läs mer och köp här!

En tredje sak som verkligen kännetecknar en brasiliansk hängmatta är att den har en ringformad upphängningsögla, och ett nät av makramé som binder ihop dess upphängningssnören. Det vackra makraménätet tillverkas för hand, likt hängmattans veranda, och är typiskt sett den mest värdefulla detaljen på en brasiliansk hängmatta.

Trots att makramén har en dekorativ funktion, så är den inte bara snygg! Den hjälper nämligen också till att fördela vikten i hängmattan jämnt mellan upphängningssnörena för att skapa maximal komfort. På så vis kan du verkligen sträcka ut dig och slappna av i din exklusiva brasilianska hängmatta.  

Hängmatta i brasiliansk stil

Tropilex Fine mocca - familjehängmatta med handarbetsdetaljer

Vacker hängmatta Tropilex Fine Mocca i brasiliansk stil. Läs mer och köp här! 

Det finns även hängmattor som har samma stil som de brasilianska hängmattor, även om de är inte från Brasilien. Det kan vara en bra alternativ för dig som älskar designen med den vackra verandan, men letar efter en hängmatta som är lite mer prisvärd. 

Se fler hängmattor

Här kan du se alla våra hängmattor och välja din favorit

Kontakta oss gärna!

Om du vill ha personlig hjälp att välja hängmatta eller om du har några frågor – tveka inte att kontakta oss! Vi är experter på hängmattor och hjälper dig gärna. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *