Att välja rätt ställning – till just din hängmatta

Amazonas hängmatteställning Arcus detalj

Eftersom vi har ett stort sortiment av stativ till hängmattor och hängstolar, kan det kännas svårt att välja vilken ställning som är bäst för din hängmatta. En metallställning eller ett trästativ, budget eller lyx och i vilken storlek? Frågorna kan vara många, men oroa dig inte – i det här inlägget guidar vi dig genom olika alternativ så att du kan välja det perfekta stativet för just din hängmatta. 

Ställning till din hängmatta – så väljer du rätt längd

När du köper en hängmatteställning hos oss, är det enklaste att utgå från längden på den hängmatta du vill ha i ställningen. När du kollat upp hängmattans längd, går du in under produktgruppen “Ställningar för hängmattor”. Därifrån kan du enkelt filtrera ställningarna efter längden på din hängmatta. Du behöver inte tänka på om hängmattan har spridare eller inte, eftersom det är bara hängmattans längd som avgör om den passar i ställningen. Du kan alltså välja fritt.

Att välja hängmattestativ för ett begränsat utrymme 

Om du har begränsat med utrymme där du ska ha ditt stativ, kan du i stället börja från andra hållet. Du kan då först leta upp en ställning som ryms där du vill ha din hängmatta. Därefter kan du filtrera från andra hållet, alltså filtrera bland hängmattorna för att hitta en som passar ditt stativ. På så sätt hittar du enkelt en hängmatta som du får plats med i ditt hem. 

Välj hellre en större ställning

Om du har en mindre hängmatta, men funderar på att köpa en större senare, rekommenderar vi dig att välja en större ställning direkt. Det är nämligen mycket enkelt att förlänga en kortare hängmatta med rep eller kedja. Samtidigt är det betydligt svårare att förkorta en hängmatta som är för lång för det stativ du valt (skulle kräva symaskin).

Kolla upp ställningens maxvikt

Om flera personer ska vistas samtidigt i din hängmatta, är det bra att filtrera efter maxvikt när du ska välja din perfekta ställning. Generellt är det smart att ha en högre maxbelastning, för att kunna vara så flexibel som möjligt. Utöver maxvikten spelar det också roll hur stadig ställningen känns när du använder den – man vill ju gärna känna sig trygg. En ställning som är tyngre och har bredare fötter är stadigare och håller längre än en lättare variant med ett smalare footprint. 

Tropilex Plain blue - skönt i trädgården

Stativets material – metall eller trä? 

Att välja material till din ställning är så klart i första hand en fråga om smak. Vissa tycker att metall är snyggare, medan andra hellre vill ha en ställning i trä. Generellt är metallställningar ett bra budgetalternativ, medan träställningar ofta ligger i en högre prisklass och brukar klara en högre maxvikt. Oavsett material så går alla våra ställningar att ha både inomhus och utomhus. Dock kan en metallställning rosta med tiden vilket inte är så snyggt, till exempel om lacken har fått repor och blivit utsatt för fukt. Trä får då i stället en grå åldersfärg som ger karaktär och fortfarande är vackert. 

Här hittar du alla våra ställningar för hängmattor

Kontakta oss gärna

Vi hoppas att vårt inlägg har varit till hjälp i ditt val av stativ till din hängmatta. Om du vill ha personlig hjälp att välja hängmatteställning eller om du har några frågor – tveka inte att kontakta oss! Vi är experter på hängmattor och hjälper dig gärna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *