9 skäl för att ha en hängmatta!

Amazonas hängstol brasil lemon

1. Den kommer att bli din favoritmysplats

En hängmatta är mycket bekväm och du kommer inte att vilja lämna den igen. I hängmattan kan du sova, vila, läsa eller vara kreativ. Som du vet: de bästa idéer kommer när man är helt avslappnad ?

2. Du förtjänar den

Du har slitit i saltgruvan hela veckan och när du äntligen kommer hem förtjänar du lite vardagslyx. Ta en mini-semester i hängmattan!

3. Öka romantiken i vardagen

Med 2 personer i en hängmatta kommer man automatiskt nära och det är mysigt att dela på den. Lyssna på varandras hjärta och titta på stjärnorna tillsammans!

4. Din granne har redan en

Varför skulle du titta avundsjukt på grannens trädgård hela sommaren? Vi har snygga hängmattor för alla och levererar blixtsnabbt!

5. Du kan använda din hängmatta hela året

När du tänker på en hängmatta, ser du kanske bara sommaren framför dig, var du ska hänga hängmattan på verandan eller i trädgården. Men det behöver inte sluta där. Det går även mycket bra att installera hängmattan inomhus och det betyder att du kan fortsätta vila mycket bekvämt hela vintern.

Och även på en vintervandring är det mycket praktiskt att ha en hängmatta med. Det är ju bättre att äta sin macka svävande i luften än att sitta i blöt snö.

6. Hängmattan är bra för din rygg

Tyget stödjer din rygg när du ligger diagonalt till längden av din hängmatta. Det följer varje liten rörelse du gör och detta har en massageeffekt på dina ryggmuskler. Prova på – det känns bara bra! Hängmattan är ett bra komplement till sittande eller stående aktiviteter. Belastningen på ryggraden är annorlunda i hängmattan och det hjälper att undvika ensidiga belastningar för ryggen.

7. Du känner dig ombonad som en bebis

I mammas mage kände vår kropp hela tiden ett mjukt tryck och lätta gungningar, så att vi omedvetet förbinder dessa rörelser med trygghet. När du gungar lätt i hängmattan, lugnar du ner dig och du känner dig rofylld som en bebis.

8. Barn och bebis älskar hängmattor

Det gör de inte bara för att de känner sig trygga i hängmattan utan även för att en hängmatta är mycket skoj. Prova att leka kurragömma med dina busungar.

9. Du stödjer arbetsplatser i Sydamerika

Vi tycker om att stödja utvecklingsländer genom att skaffa och bevara kunskap, så att människorna ha bättre chanser på arbetsmarknaden. I Sydamerika är tillverkningen av hängmattor ett hantverk med en tradition som går flera hundra år tillbaka. Och arbetsplatser för hängmattaspecialister är bra betalda. Med ditt köp av en av våra hängmattor från Brasilien, Colombia eller Mexiko säkrar du dessa arbetsplatser och bidrar till att ett traditionellt yrke kan fortsätta att frodas.

Är du redo att hitta din favorit? Här kommer du till butiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *