9 skäl att ha en hängmatta!

Hängstol med ränder i färgerna blå, gul och grön

1. Den kommer att bli din favoritmysplats

En hängmatta är mycket bekväm, och när du väl lagt dig kommer du inte vilja lämna den. I din hängmatta kan du sova, vila, läsa eller vara kreativ. Som man brukar säga: de bästa idéerna kommer när man är helt avslappnad, eller hur? 

2. Du förtjänar den

Du har slitit i saltgruvan hela veckan, och när du äntligen kommer hem så förtjänar du faktiskt lite vardagslyx. Luta dig tillbaka och ta en minisemester i hängmattan! 

3. Öka romantiken i vardagen

Att dela en hängmatta med någon du tycker om är väldigt mysigt, och man kommer automatiskt nära varandra. Lyssna på varandras hjärtan och titta på stjärnorna tillsammans! 

4. Din granne har redan en

Varför ska du titta avundsjukt över staketet till grannens trädgård hela sommaren? Vi har snygga hängmattor för alla och levererar blixtsnabbt! 

5. Du kan använda din hängmatta hela året

När du tänker på en hängmatta, ser du kanske bara sommaren framför dig. Men det behöver inte sluta när du tar in hängmattan från verandan eller trädgården! Det funkar fint att hänga upp hängmattan inomhus, vilket betyder att du kan fortsätta vila bekvämt hela vintern. 

Även på en snöig vandringstur är det mycket praktiskt att ta med en hängmatta! Det är ju faktiskt skönare att äta sin macka svävande i luften än att sitta i blöt snö… 

6. Hängmattan är bra för din rygg

När du ligger på längden i en hängmatta, stödjer hängmattans tyg din rygg på ett optimalt sätt. Det följer varje liten rörelse du gör, vilket har en massageeffekt på dina ryggmuskler. Belastningen på ryggraden är också annorlunda i en hängmatta, vilket hjälper dig att undvika ensidig belastning på ryggen. Prova – det är otroligt skönt! 

7. Du känner dig ombonad som en bebis

I mammas mage kände vår kropp hela tiden ett mjukt trygg och lätta gungningar, vilket gör att vi omedvetet förknippar dessa rörelser med trygghet. När du gungar i en hängmatta kommer du lätt ned i varv, och känner dig rofylld som en bebis. 

8. Barn älskar hängmattor

Att barn och bebisar älskar hängmattor beror inte bara på att de känner sig trygga, utan också på att hängmattor är väldigt roliga att leka i. Prova att leka kurragömma med dina busungar – vem blir hittad först?

9. Du stödjer arbetsplatser i Sydamerika

Vi väljer att stödja utvecklingsländer genom att skaffa och bevara kunskap, så att människorna får bättre chanser på arbetsmarknaden. I Sydamerika är tillverkning av hängmattor ett handverk med en tradition som går flera hundra år tillbaka. Hängmattespecialister får dessutom bra betalt. När du köper en av våra hängmattor från Brasilien, Colombia eller Mexiko säkrar du dessa arbetsplatser, och bidrar till att ett traditionellt yrke kan fortsätta frodas. 

Är du redo att hitta din favorit? Här kommer du till butiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *