Vandra lätt och sov sött – testa en campinghängmatta!

Amazonas Moskito Traveller hammock thermo, detalj innerrum

Har du någon gång övervägt att byta ut ditt tält mot en campinghängmatta under vandringsturen? Du kanske borde! I det här inlägget lyfter vi fördelarna med att ta med sig en hängmatta när du campar, och de olika tillbehör som kan vara bra att ha på färden. 

Campinghängmatta – en smidig sovplats på nolltid 

Kanske tänker du att ett tält är det enda rimliga alternativet att ha som sovplats när du ska vandra eller campa. Men faktum är att en campinghängmatta kan fungera precis lika bra, om inte till och med bättre! Med en hängmatta i packningen slipper du slå läger på ojämn mark, eller leta i evigheter efter det perfekta underlaget – allt du behöver är två träd! 

En campinghängmatta väger dessutom lätt i din packning. De flesta av våra varianter väger inte ens ett kilo, är smidiga att packa ihop och tar mycket liten plats när de är nedpackade. Upplev den otroliga frihetskänslan och sov gott i naturen, i en campinghängmatta! 

Amazonas Travel Set jungle - resehängmatta med upphängning

Prisvärd campinghängmatta från Amazonas. Läs mer och köp här! 

Sov lugnt i hängmatta med myggnät

Att somna med mygg som surrar i öronen och vakna med kliande bett är inte särskilt bekvämt. Just därför vet alla som har campat någon gång att det är A och O att kunna skydda sig mot de små surrande krypen. Vi rekommenderar därför en hängmatta med myggnät för din utevistelse. Vi har både varianter med fastsytt myggnät, och separata myggnät att köpa till. 

Både ett fastsytt myggnät och ett separat myggnät har sina fördelar. En hängmatta med fastsytt myggnät går snabbt att sätta upp, packas ned i sin helhet och är perfekt att sova i. Men också ett separat myggnät har sina förtjänster. Om du har myggnätet separat är det till exempel lättare att använda din hängmatta som sittplats när du rastar under dagen. Du kan då också använda din campinghängmatta för att sola på stranden, eller i trädgården när du är hemma. Med ett separat myggnät får du alltså större frihet att använda hängmattan på fler platser än bara i skogen. 

Amazonas Moskito Traveller Hammock Extreme

Ultralätt hängmatta med myggnät från Amazonas. Läs mer och köp här! 

LA SIESTA BugNet 360°

Myggnät 360° från La Siesta. Läs mer och köp här! 

Går att anpassa efter väder

Att välja kläder efter väder är en självklarhet på varje lyckad campingtur. Om det ska regna när man vandrar vill man gärna ha vattentåliga skor, regnjacka med huva, ja kanske till och med ett helt regnställ? Detsamma gäller så klart för din sovplats. 

Även till våra campinghängmattor finns det tillbehör som hjälper dig att anpassa din sovplats efter väder. En hängmatta med tillhörande tarp (regnskydd) räddar dig från att behöva slå upp ett tält på den blöta marken, och från att packa ned ett blött och lerigt tält dagen efter. Du sover i stället bekvämt hängandes i luften, medan tarpen ovanför dig håller dig torr och skyddad mot regn! Du kan också använda din tarp som shelter, antingen om det regnar under dagen eller om du ändå vill slå läger på marken. Vi har många olika varianter av tarps. Om du vill ha maximalt skydd kan du satsa på en wing tarpsom går att stänga på kortsidorna och täcker från alla håll. 

Amazonas traveller tarp

Praktiskt tarp från Amazonas som skyddar mot regn och rusk. Läs mer och köp här! 

 Amazonas Wing Tarp regnskydd

Wing tarp från Amazonas med justerbart skydd på alla sidor. Läs mer och köp här! 

2 in 1 campinghängmatta och tält 

Är du osäker var du kommer ta vägen? Då är Lawson Hammock Blue Ridge kanske lösningen. Den kan du använda som hängande tält när du campar i skogen, men den går lika bra att ha som Biwitält på stranden eller på ängen, skulle det inte finnas passande träd. Myggnätet och tarpen skyddar dig från all kryp och blåsväder.

Lawson Hammock Blue Ridge campinghängmatta

Campinghängmatta från Lawson med myggnät och heltäckande tarp. Läs mer och köp här!  

Campinghängmattor för kyligare temperaturer

Vill du uppleva friheten i att sova i en hängmatta även i kyligare temperaturer? Då har du flera alternativ att välja på. Till exempel kan du välja en hängmatta i thermo-modell, som har ett insytt fack med plats för värmande liggunderlag. Vi har också värmande underquilts som du kan placera under din hängmatta för att hålla värmen under natten. 

 

Amazonas Moskito Traveller XXL Campinghängmatta

Campinghängmatta från Amazonas i thermo-modell med fack för liggunderlag. Läs mer och köp här! 

Amazonas underquilt undertäcke

Värmande underquilt från Amazonas. Läs mer och köp här! 

 

Vill du ser fler campinghängmattor? 

Vi på Hängmatta & Mer har ett stort utbud av hängmattor att campa i, hängmattor med myggnät, hängmattor av thermo-modell samt många olika tillbehör. Se hela vårt sortiment och välj din favorit här!

Kontakta oss gärna

Om du vill ha personlig hjälp att välja hängstol eller hängmatta, eller om du har några frågor – tveka inte att kontakta oss! Vi är experter på hängstolar och hängmattor, och vi hjälper dig gärna. 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *